[Mannen uten minne] [Sylvette filmklubb] [Le mépris]
[nyheter][filmsoek][info][forslag][program][aktuelt][lenker][valg]

Filmsøk v.5Dårekisten

Dårekisten

kilde: http://www.filmweb.no/artha...

Gal: Yuliya Vysotskaya som Zhanna i Dårekisten

Originaltittel:Dom durakov
Fra:Russland 2002
Regi:Andrei Konchalovsky
Visningsdato:søndag 01.03.2009
Visningssted:Munken kino - sal 2

Det er 1996 og tsjetsjenske tropper invaderer den russiske byen Ingushetia. Russland svarer med å sende sine strids­vogner og krigsmaskinen er i gang. Midt i slagområdet ligger det et sinnssykehus. Pleiepersonalet forsvinner, og pasientene blir overlatt til seg selv. Mens granatene faller fra himmelen, blir pasientene nødt til å finne et holdepunkt i tilværelsen. Det er absurd morsomt hvordan tilværelsen blir, men et viktig perspektiv på krigen og dens destruktivitet.

Janna er gal i hodet. Hun er hemningsløst forelsket i Bryan Adams, som hun ser forventningsfullt på plakatene hver dag. Janna er full av kjærlighet til sine medpasienter, og med ømhet for verden rundt seg er klinikken et bra sted å være for henne. Samtidig frir den tsjetsjenske soldaten Ahmed. Dersom hun gifter seg med ham, får hun oppfylt et ønske: på bryllupsdagen får hun ikle seg en stor, hvit hatt.

Dette er en film som prøver å se og forstå krigen. Viktigst av alt har filmen galskap, den har den galskapen noen kan bli skremt av og den galskapen andre burde bli skremt av og den er morsom og kanskje er det alt vi trenger.

(THA)
NyheterFilmsøkOm filmklubbenForslagFilmprogramAktueltLenkerValg

logg inn