[Mørketid] [Sylvette filmklubb] [Line]
[nyheter][filmsoek][info][forslag][program][aktuelt][lenker][valg]

Om Sylvette filmklubb

Filmklubben holdt sist til på Trudvang Gjestegård i Larvik. Der viste vi håndplukkede filmer av både nyere og eldre dato. Aldersgrensen var 15 år på alle filmer, og billetten kostet kun kr 50,-.

Vi prøvde oss på flere lokaler før vi havnet på Trudvang, våren 2011. Du kan lese mer om historien lenger ned på siden.

Filmklubb


Sylvette filmklubb er en del av Norsk Filmklubbforbund, som lar oss vise film til alle fra 15 år og oppover. Billettsalget foregår der filmen vises. Alle gjester må skrive seg inn i medlemsboka. Dette er fordi vi er en filmklubb og ikke en vanlig kino. Du kan lese mer om forbundet på filmklubb.no.

Vår historie


Vi har holdt til flere ulike steder.

Verkensgården
Sylvette filmklubb startet opp våren 2007 i et musteinsrødt, oktagonisk rom i Verkensgården på Langestrand. Her holdt vi til i våre tre første semester. Første visning ble holdt 2. februar, med Stanley Kubricks «A Clockwork Orange».

Vi viste filmer på VHS og DVD.

Stasjonsmesterboligen
Da høsten kom i 2008 skjedde det store forandringer, og vi organiserte stoler og gardiner i den gamle stasjonsmesterboligen i andre etasje på togstasjonen. Det ble et filmprogram preget av tog, og på enkelte visninger ble det spist og drukket deilig kaffe og gode vafler.

Denne høsten utvidet vi også repertoaret ved å ta i bruk 16 mm-utstyr.

Munken
Våren 2009 fikk vi bruke et lokale i tredje etasje på selveste Munken kino. Vi var fra oss av glede, og merket at all verdens muligheter strømmet på da vi fikk se det svartmalte, lille rommet bak krokete ganger og lave takhøyder. Filmene strålte atter en gang fra et velplassert lerret i et lite rom.

Vår siste visning i Munken var 5. oktober 2009.

Bølgen
Den 12. oktober 2009 flyttet vi oss over til det nye kulturhuset, og med større lerret, bedre plass i salen og et mer moderne billettsalg, håpet vi på en enda saftigere filmklubb.

Fremviserutstyret ble oppgradert samme høsten til kraftigere saker som egnet seg for et større lerret. Gledelig!

Dessverre ble vi veldig små i den ruvende kinosalen, med filmklubbens beskjedne tilskuermasse.

Trudvang Gjestegård
Filmklubben har vært så heldig å få til en god leiekontrakt med Trudvang, slik at vi har et nytt sted å være. Det er i kjelleren på Trudvang, der det er peis, egen inngangsdør, kaffe i resepsjonen og bare ett vindu, slik at det ikke blir for lyst i rommet. Det er fint å se film når det knitrer i peisen, og dessuten er stolene myke og romslige.
Som en del av NFK har vi kun lukkede visninger, men alle over 15 år kan bli medlem. Medlemskap er inkludert i billettprisen fra og med høsten 2009. Det eneste vi krever er at du skriver deg inn i medlemsboka en gang hvert semester. Du får et medlemskort som er gyldig hele semesteret og som kan brukes i alle filmklubber tilknyttet NFK.

Filmene velges ut av klubbens styremedlemmer, men vi tar gjerne i mot forslag utenfra. Ta kontakt eller skriv inn et forslag på forslagsiden vår. E-postadressen vår var sylvettefilmklubb(at)gmail.com, men den har ikke vært i bruk på en stund så det kan hende at den ikke er i bruk lenger.

StyretInformasjon om styret og kontaktinformasjon var å finne på filmklubb.no den gang filmklubben var aktivBilder og tekster

Bildene på toppen av siden er hentet fra forskjellige nettsteder. Gjør følgende for å finne opphavet: Pek på bildet for å finne filmtittelen, og søk på tittelen med filmsøkesiden. Dersom opphavet er kjent, vil det stå under bildet.

Filmomtaler har egne henvisninger til hvor de er hentet fra.


NyheterFilmsøkOmForslagFilmprogramAktueltLenkerValgAdmin